Vad är en bra ränta på privatlån?


Listan över privatlån från Svenska Lånenätverket är uppdaterad 2022-01-20.
Advisa Bästa Privatlån topplistan
  • Ränta: 2,95% - 26,05%
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Löptid: 1mån - 20år
  • Jämför upp till 36 privatlån gratis!
  • Jämför privatlån gratis!
  • Hjälpt över 250.000 svenskar!
Jämför Privatlån »
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Om guiden Vad är en bra ränta på privatlån

Vad en bra ränta är vad gäller just lån utan säkerhet är svårt att veta så därför skapade vi Vad är en bra ränta på privatlån. Här försäker vi helt enkelt reda ut hur man vet att räntan man blir erbjuden är bra eller dålig.

Vad är en bra ränta på privatlån? Svaret på det är att det beror på vem du frågar. Och räntan är så individuell på privatlån också så det beror på vem du här. Om du tittar in våran lista över lån här ovan så ser du hur stor spann det är på räntan. Och det beror helt på din egen ekonomi vad du får för ränta. Kom ihåg att det är viktigt att jämföra den effektiva räntan och inte bara räntan. Eftersom den effektiva även tar med eventuella avgift utöver just räntan. Den finns för att jämföras och infördes för att ge en mer rättvis bild. Så inte någon långivare kan ha väldigt låg ränta men istället ha en dyr uppläggningsavgift och höga aviavgifter. Med den effektiva räntan så kan du se det redan innan.