Vad är en bra ränta på privatlån?


Listan över privatlån från Svenska Lånenätverket är uppdaterad 2023-02-03.
Innehåller annonslänkar
Lendo Bästa Privatlån topplista
  • Ränta: 3,01% - 29,95%
  • Belopp: 10.000kr - 600.000kr
  • Löptid: 1år - 15år
  • Jämför upp till 35 privatlån gratis!
  • Jämför kostnadsfritt - Svar inom 1min!
  • Accepterar betalningsanmärkningar!
Mer info »

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta.


Om guiden Vad är en bra ränta på privatlån

Vad en bra ränta är vad gäller just lån utan säkerhet är svårt att veta så därför skapade vi Vad är en bra ränta på privatlån. Här försäker vi helt enkelt reda ut hur man vet att räntan man blir erbjuden är bra eller dålig.

Vad är en bra ränta på privatlån? Svaret på det är att det beror på vem du frågar. Och räntan är så individuell på privatlån också så det beror på vem du här. Om du tittar in våran lista över lån här ovan så ser du hur stor spann det är på räntan. Och det beror helt på din egen ekonomi vad du får för ränta. Kom ihåg att det är viktigt att jämföra den effektiva räntan och inte bara räntan. Eftersom den effektiva även tar med eventuella avgift utöver just räntan. Den finns för att jämföras och infördes för att ge en mer rättvis bild. Så inte någon långivare kan ha väldigt låg ränta men istället ha en dyr uppläggningsavgift och höga aviavgifter. Med den effektiva räntan så kan du se det redan innan.