Ta lån för att köpa bil – Alternativ och hur man jämför 2021


Privatlån 2021 Uppd: 2021-04-21.
Advisa Bästa Privatlån topplista
  • Ränta: 2,95% - 26,05%
  • Belopp: 3000kr - 600.000kr
  • Löptid: 1mån - 15år
  • Jämför privatlån gratis!
  • Hjälpt över 250.000 svenskar!
Mer info »

Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.


Ta lån för att köpa bil är det många som gör idag. Vid köp av nyare bilare så är även leasing vanligt. Men för begagnade bilar så är det billån som gäller. Då kan man välja mellan att ta privatlån till att köpa bilen som får du köpa vilken bil man vill och kan låna så mycket som 100% vad bilen kostar. Köper du en bil för 150.000kr så kan man alltså låna 150.000kr. Vid ett privatlån lämnar man inte bilen som säkerhet för lånet. Om man däremot väljer att lämna bilen som säkerhet för lånet så är det lite fler krav och det är oftast att bilen inte får vara mer än x-antal år och att du måste köpa bilen av en bilhandlare som långivaren godkänner. Oftast har privatlån något högre ränta än billån med bilen som säkerhet. Men det är inte alls säkert så jämför alltid för att hitta det bästa lånet för dig när du ska köpa bil.

Det ska du tänka på när du ska ta lån för att köpa bil

Om du planerar att ta lån för att köpa bil så bör du lägga ner lite tid på att läsa på vilken typ av finansiering som är bäst för dig. Det beror mycket på vad du tänker köpa för bil så bestäm först vilken bil du är intresserad av för att se vilket lån som passar bäst till just den bilen. Sedan är det bara sätta dig in i hur lån till bil fungerar och vilka alternativ det finns. Lägg gärna så mycket tid du kan på det för att vara säker på att du får det bästa billånet för just er.


Om guiden Ta lån för att köpa bil

Med Ta lån för att köpa bil vill vi guida dig runt våra guider vi skrivit om billån. Det finns lite olika sätt att låna pengar till bil så därför kan du klicka dig fram till den guiden som passar dig bäst.