Fördelar och nackdelar med Lendo


Listan över privatlån från Svenska Lånenätverket är uppdaterad 2023-05-31.
Innehåller annonslänkar
Enklare Privatlån
  • Ränta: 2,95% - 26,50%
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Löptid: 1år - 20år
  • Jämför upp till 38 privatlån gratis!
  • Acceptera säkert med BankID!
  • Ansök helt gratis!
Mer info »

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25.


Lendo är en svensk jämförelsetjänst som hjälper kunder att hitta de bästa lånealternativen på marknaden. Tjänsten fungerar som en mellanhand mellan kunden och långivarna, vilket kan spara tid och pengar åt kunderna. I denna artikel kommer vi att titta närmare på fördelarna och nackdelarna med Lendo.

Fördelar med Lendo:

Stort utbud av långivare

Lendo samarbetar med över 30 olika långivare, vilket ger kunderna tillgång till ett brett utbud av lånalternativ. Genom att samarbeta med flera olika långivare kan Lendo också erbjuda konkurrenskraftiga priser och villkor.

Enkel och snabb ansökningsprocess

En av de största fördelarna med Lendo är den enkla och snabba ansökningsprocessen. Istället för att själv behöva söka igenom flera olika långivare och jämföra villkor och räntor, kan kunderna fylla i en ansökan på Lendos hemsida och få flera erbjudanden från olika långivare.

Ingen kostnad för kunden

Lendo tar inte ut någon avgift från kunden för att använda deras tjänst. Istället tar de en provision från långivarna när en kund väljer att ta ett lån genom Lendo.

Personligt anpassade erbjudanden

När en kund har fyllt i en ansökan på Lendos hemsida och fått flera erbjudanden från olika långivare, kan de jämföra villkoren och räntorna för att hitta det bästa alternativet för dem. Lendo tar hänsyn till kundens ekonomiska situation och behov för att ge personligt anpassade erbjudanden.

Nackdelar med Lendo:

Inte alla långivare är inkluderade

Även om Lendo samarbetar med över 30 olika långivare, finns det fortfarande långivare som inte är inkluderade i deras tjänst. Detta kan innebära att vissa kunder kan missa möjligheter till bättre lånealternativ.

Begränsningar för små lån

Lendo har vissa begränsningar när det gäller små lån, vilket kan innebära att kunder som söker mindre belopp kanske inte kan använda deras tjänst.

Sammanfattning av Fördelar och nackdelar med Lendo

Sammanfattningsvis kan Lendo vara en användbar tjänst för kunder som söker lån och vill ha tillgång till ett stort utbud av långivare och personligt anpassade erbjudanden. Men det finns också vissa nackdelar. Som med alla lån är det viktigt för kunderna att noga undersöka och jämföra alternativen innan de tar några beslut.