Bästa lånet – Hur vet man det?


Listan över privatlån från Svenska Lånenätverket är uppdaterad 2023-02-03.
Innehåller annonslänkar
Lendo Bästa Privatlån topplista
  • Ränta: 3,01% - 29,95%
  • Belopp: 10.000kr - 600.000kr
  • Löptid: 1år - 15år
  • Jämför upp till 35 privatlån gratis!
  • Jämför kostnadsfritt - Svar inom 1min!
  • Accepterar betalningsanmärkningar!
Mer info »

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 300 000 kr kostar då 2 838 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 408 733 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta.


Om Bästa lånet – Hur vet man det?

Se till att läsa genom allt innan du väljer lån. Det bästa privatlånet kanske inte finns i våran lista över privatlån men kan vara en bra start för att se vilka alternativ det finns. Kanske är det bästa lånet för dig från din egen bank. Det är upp till dig att jämföra. Kom dock ihåg att antalet UC, det vill säga kreditupplysningar, även kan avgöra hur bra lån man får. Så försök håll nere antalet kreditupplysningar på dig. Det är väl det svåraste med att jämföra lån. Därför är det bra att det idag finns låneförmedlare som bara tar en enda kreditupplysning men där du kan jämföra ofta över 30 långivare.

Bästa lånet, vilket är det? Ja det bästa lånet är det som har lägst effektiv ränta och som har bäst villkor. Med effektiv ränta menas ränta + eventuella andra avgifter. Det är en ränta som är gjord för att jämföras. För att det ska ge en mer rättvis bild mellan långivare. Annars kan en som har låg ränta men höga avgifter se billigare ut, fast det är en som har lite högre ränta men lägre avgifter som är det. Så titta alltid på den effektiva räntan. Du ska även se till så det är schysta villkor. Till exempel att du får betala av lånet när du vill utan extra avgifter och likande.